گواهینامه GMP

گواهینامه GMP

گواهینامه GMP وقتی برای شرکتی صادر می گردد که مدیران شرکت استاندارد GMPرا در شرکت پیاده سازی کنند. کلمه GMP برگرفته از « Good Manufacturing Practice » است که معنی آن «شرایط خوب مطلوب زیرساختار» است. این سیستم GMP قسمت اصلی سیستم HACCP است. هدف از به وجود آمدن و دریافت گواهینامهGMP ساخت زیربنای لازم برای تولید و عرضه کردن محصولات و کالاهای با کیفیت و مرغوب است. اما قبل از هر چیزی ابتدا باید مکان درستی برای تولید پیدا کرد تا در آن محیط محصولات باکیفیتی بتوان تولید کرد و بعد از پیدا کردن مکان مناسب به دنبال پیاده سازی و صادرکردن گواهینامه های مرتبط با صنایع غذایی بود.

وقتی از صنایع و علوم غذایی سخن گفته می شود اولین فکری که به ذهن می آید شرکت های بزرگ مواد غذایی هستند که در ذهن نقش می بندند و علاوه بر این فکر شرایط و موقعیت محیط، بهداشت، ایمنی، کیفیت و مرغوبیت مواد غذایی در ذهن حک می شود. این فکرها موجب می شود به دنبال راه حلی برای ایجاد شرایط بهتر باشیم. البته یک نکته وجود داردکه ایران خواستار عضویت در سازمان تجارت جهانی شده است. که برای عضویت شدن باید کلیه نیازهای سازمان تجارت را در همه مراحل شرکت از مرحله تولید، توزیع، مصرف مواد غذایی رعایت کرد. شرکت ها اول باید مرحله های پیاده سازی GMP را بدانند تا بتوانند یه خوبی استاندارد GMP را در محیط سازمان اجرا کنند. زمانی که اصول بهداشتی سیستم گواهینامه GMP را در شرکت رعایت می شود و به سازمان هایی که دارای مواد غذایی هستند سیستم های تولیدی و خدماتی عرضه می شود می توان گام های محکم تری در جهت رسیدن به تجارت جهانی و صادرات کالاها گذاشت. در واقع با این کار شرکت می تواند جایگاه واقعی مواد غذایی خود را در جهان پیدا کند.

 

امتیازهای ناشی از مستقر شدن سیستم GMP

سیستم GMP دارای امتیازهایی برای سازمان ها می شود که عبارتند از:

1-ارتقای شرکت در زمینه ایمنی بهداشتی

2-افزایش اعتبار شرکت

3- افزایش اعتماد مشتریان به محصولات شرکت

4-اطمینان داشتن از بهداشتی و ایمنی تولیدات شرکت

شرکت های که قصد دارند گواهینامه GMP دریافت کنند باید بدانند که اجرای استاندارد GMP در شرکت ها برای هر کالا متفاوت است و نمی شود سیستم GMP را در کارخانه ای که قند تولید می کند برای یک کترینگ به کار برد.

نکته مهم: بنابراین شرکت ها باید دقت کنند که متفاوت بودن محصولات و دادن خدمات GMP در شرکت های مختلف اثرگذار است. چون که ممکن است برخی مدیران در این زمینه اطلاعات کافی نداشته باشند مراکز مشاوره وجود دارد که می تواند افراد را راهنمایی کنند تا بهتر متوجه بشوند.

 

ملزومات گواهینامه  GMP :

1-کیفیت مدیریت مدیران شرکت

2-محیط و تجهیزات موجود در محیط شرکت

3-فرایندسازی

4-تولید محصولات مرغوب و با کیفیت

5 –کنترل کردن تولید

 

1-کیفیت مدیریت مدیران شرکت: مدیران شرکت باید محیط تمیزی در شرکت برای تولید محصولات بهداشتی و سالم ایجاد کنند تا محصولات مرغوبی برای مشتریان خود ارائه دهند و در این کار کلیه کارمندان باید با مدیران شرکت همکاری کنند.
2- محیط و تجهیزات لازم در شرکت: محیط و تجهیزات شرکت باید به خوبی مورد بررسی شود تا از لحاظ بهداشت و ایمنی بودن مطمعن شد
3-فرایندسازی: شرکت باید از سیستم فرایندسازی توانمندی برای تولیدکردن محصولات، دسته بندی کالاها، فعالیت های تولید برخوردار باشد.
4-تولید محصولات مرغوب و با کیفیت: مدیران باید طبق دستورهای سیستم GMP عمل کنند تا قادر باشند محصولات و کالاهای با کیفیتی برای مشتریان عرضه کنند.
5- کنترل کردن تولید: مدیران بایستی بر قسمت تولید کنترل لازم را داشته باشند. آنها برای کنترل کردن محیط آزمایشگاه های مجهزی فراهم می کنند و تجهیزات مناسب جهت آزمایش های لازم به کار می برند تا محصولی با کیفیت و سالم به مشتریان عرضه کنند.
اصول استاندارد GMP اصولی است که همه اعضای شرکت را موظف می کند تا شرایط خاصی را در محیط شرکت رعایت کنند. این شرایط خاص مربوط به بهداشت و ایمنی در حوزه شرکت است مانند: نوردهی داخل محیط و تهویه هوای شرکت، آب های سالم، ماده غذایی اصلی سالم است که در صورت رعایت کردن این موارد در محیط تولید می توان محصولات با کیفیتی را عرضه کرد و بدین راه می توان سیستمGMP را دریافت کرد. درواقع سیستم GMP در مورد رعایت بهداشت و ایمنی در قسمت تولید محصولات است که بایستی همه اعضای شرکت رعایت کنند.