تفاوت بین HACCP و ISO 22000 چیست؟

تفاوت بین HACCP و ISO 22000 چیست؟

ISO 22000 سیستم مدیریتی است که برای تعریف خطرات فعلی و احتمالی در زنجیره تأمین مواد غذایی ، به منظور کنترل این خطرات با اجرای ، نظارت بر پیشگیری ها ، ارزیابی و تجزیه و تحلیل نتایج ، بهبود مستمر برنامه های کاربردی اجرا شده است.

در حال حاضر ایمنی مواد غذایی موضوعی است که در تمام دنیا مطرح است. بیماری های همه گیر که از طریق غذا منتشر می شوند نه تنها بر زندگی انسان ها تأثیر می گذارند بلکه اثرات مخرب زیادی بر اقتصاد سازمان ها و کشورها می گذارند. سالانه صدها نفر به دلیل مسمومیت غذایی در سراسر جهان به بیماری مبتلا می شوند و شرکت های تولید کننده مواد غذایی با پرداخت خسارت وارده به حیثیت آنها آسیب می رسانند

تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای تداوم تمامی سازمان های "فارم تو فورک" در زنجیره غذایی است. به همین دلیل مدیریت ریسک برای همه سازمانها مانند رستورانها ، سازمانهای پذیرایی ، سازمانهای ارائه دهنده خدمات بسته بندی ، تجهیزات و تولیدکنندگان مواد شیمیایی مرتبط با تولید مواد غذایی و فعالیتها ، سازمانهای خدماتی که در زمینه کنترل آفات ، نظافت ، حمل و نقل و تدارکات و همه سازمانهایی که می خواهند موقعیت خود را حفظ کنند.

مصرف کنندگان متوسط ​​و نهایی ، سازمانهای معتبری را ترجیح می دهند که بتوانند ضمانت نامه مورد نیاز را ارائه دهند. برای به دست آوردن این اطمینان، سازمان ها باید ثابت کنند که دارای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی هستند که تمام فرآیندها را پوشش می دهد و به طور موثر اعمال می شود.

ISO 22000 برای تمامی سازمان ها در زنجیره تامین مواد غذایی جهانی معتبر است و یک استاندارد بین المللی است. ISO 22000 زیرساختی را در مورد موضوع سازگاری با استانداردهای بین المللی فراهم می کند و بیشترین الزامات استانداردهای فعلی ایمنی مواد غذایی را پوشش می دهد. ساختار ISO 22000 مطابق با بندهای سیستم های مدیریت ISO 9001 و ISO 14001 است.

 

تفاوت بین HACCP و ISO 22000 چیست؟

 

مزایای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ( ISO 22000 / HACCP  ):

در رابطه با محصولات بهداشتی و ایمن تولید شده به مشتریان احساس اطمینان می دهد،

نشان می دهد که تمام اقدامات لازم در طول تولید محصولات غذایی انجام شده است،

رویکرد سیستمی را به جای رویکرد محصول ترجیح می دهد،

ارائه بهینه سازی منبع در طول زنجیره تامین مواد غذایی ،

کیفیت محصول را بهبود می بخشد، اعتماد به محصول را افزایش می دهد. کاهش ریسک تولید و فروش محصولات ناایمن،

با جلوگیری از خطرات احتمالی، تولید و حمل و نقل ایمن مواد غذایی به مشتری را تضمین می کند.

انتقال محصولات از کنترل کیفیت به تضمین کیفیت پیشگیرانه را فراهم می کند،

کاهش شکایات مشتریان را فراهم می کند و از این طریق در زمان و هزینه صرفه جویی می کند.

کاهش هزینه های ناشی از از دست دادن و بازپرداخت،

به بهبود روابط بهتر با مقامات قانونی در مورد ایمنی مواد غذایی کمک می کند.

استاندارد بین المللی ISO 22000 که الزامات یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی را برای همه سازمان ها در زنجیره غذایی از تولید کننده تا مصرف کننده تعریف می کند. این استاندارد می تواند نه تنها توسط کسانی که در تولید مواد غذایی دخیل هستند، بلکه به عنوان تولید کنندگان بسته بندی، خدمات نظافتی و غیره نیز پذیرفته شود. بنابراین مدیریت فرآیندها با پیروی از استاندارد ISO 22000 به معنای کنترل خطرات ذاتی در فرآیند تولید، بهینه سازی منابع داخلی زنجیره غذایی، بهبود ارتباط با تامین کنندگان، مشتریان و مقامات نظارتی، بهبود عملکرد آنها و در نتیجه دید بیشتر بازار.

 

HACCP تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی - سیستم خود نظارتی که هر اپراتور در بخش تولید مواد غذایی باید به منظور ارزیابی و ارزیابی خطرات و خطرات و ایجاد اقدامات کنترلی برای جلوگیری از بروز مشکلات بهداشتی و بهداشتی اجرا کند.

 

نمایندگی ایزو صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید