برای شرکت در مناقصات چه گواهینامه‌هایی لازم داریم؟

گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات یکی از متداولترین سؤالات اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌باشد. پیشنهاد ما به مدیران و مسئولان آگاه این است که بجهت اینکه بتوانند با قدرت و توان بیشتری در عرصه مناقصات حاضر شوند بهتر است مهم ترین گواهینامه‌ها را اخذ نمایند تا با مشکلی مواجه نشوند. هر سازمان و ارگانی بسته بنوع فعالیت و تقاضای کارفرمایش بدنبال دریافت انواع گواهینامه‌ها می‌رود.

اخذ انواع گواهینامه‌های ایزو یکی از متداولترین گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات می‌باشد. اولین و مهم‌ترین گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ با نام سیستم مدیریت کیفیت می‌باشد. ارائه گواهی ایزو ۹۰۰۱ در میان مدارک جهت حضور در مناقصات نشان دهنده این است که یک سیستم مدیریتی قوی و‌ مدون در مجموعه شما پیاده و اجرا شده است. گواهینامه‌های ایزو ۱۴۰۰۱ با نام سیستم مدیریت زیست محیطی و ایزو ۴۵۰۰۱ بانام سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی هم جز گواهینامه‌های عمومی محسوب می‌گردند که اکثر کارفرمایان در هنگام برگزاری مناقصات آن‌ها را بعنوان مدرک لازم در لیست مدارک مورد نیاز قرار می‌دهند.

گواهینامه‌های تخصصی ایزو هم با توجه به زمینه فعالیت و تقاضای سازمان ‌ها و مؤسسات می‌توانند در مناقصات جز مدارک لازم و ضروری باشند. یکسری گواهینامه‌های خصوصی عبارتند از: ایزو ۲۲۰۰۰ بانام سیستم مدیریت کیفیت در صنایع غذایی ،  ایزو ۲۹۰۰۱ سیستم مدیریت کیفیت – نفت ،  گاز و پتروشیمی ، ایزو ۱۳۴۸۵ بانام سیستم مدیریت کیفیت ویژه تجهیزات پزشکی و ‌‌‌‌...

گواهینامه‌های ایزو به دو صورت صادر می‌گردند‌. به مراجع صدور گواهینامه‌های ایزو در اصطلاح CB می‌گویند. هر مرجع صادر کننده ای توسط مؤسساتی بنام AB اعتبار دهی می‌شوند. حال اگر مرکز اعتبار دهنده عضو انجمن بین المللی اعتبار دهندگان باشد یا به اصطلاح عضو IAF باشد گفته می‌شود گواهینامه ایزو صادر شده بین المللی می‌باشد و بخاطر IAF بودنش از سطح اعتبار بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. چنانچه سازمان متقاضی وقت کافی برای آماده کردن مدارک جهت حضور در مناقصات داشته باشد بهتر است بدنبال اخذ این نوع گواهینامه باشند.

بیشتر اوقات سازمان متقاضی وقت کافی جهت آماده سازی مدارک مورد نیاز مناقصه ندارد و بصورت فوری خواهان اخذ گواهینامه ایزو می‌باشد. مرکز مشاوره و اطلاع رسانی ‌‌... برای این موضوع راه حل و تدبیری اندیشیده است‌‌. یکسری مراجع داخلی هستند که مؤسسات اعتبار دهنده آن ها عضو انجمن بین المللی اعتبار دهندگان یا همان IAF نیستند و بعلت اینکه ملزم به پیاده سازی قوانین و دستورالعمل‌های سازمان استاندارد جهانی نیستند بصورت فوری صادر می‌گردند. البته لازم به ذکر است که بدانید انتخاب اخذ گواهینامه ایزو از مراجع بین المللی و داخلی بسته به درخواست کارفرمایان دارد و جهت شرکت در مناقصات باید طبق دستورالعمل قید شده رفتار نمود.

گواهینامه HSE یا همان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت محیط کار هم یکی دیگر از گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات می‌باشد. اکثر سازمان ها و مؤسسات پیمانکاری به دنبال اخذ این نوع گواهینامه هستند.  گواهینامه HSE با گواهینامه تأیید  صلاحیت ایمنی پیمانکاران متفاوت می‌باشد. اکثر متقاضیان محترم نام این دو گواهی را یکسان می‌دانند در صورتی که مراجع صدور هر کدام متفاوت می‌باشد.

مراجع صدور گواهینامه‌های HSE نیز همان مراجع صدور گواهینامه های ISO می‌باشند. مرجع صدور گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ( اداره کار ) می‌باشد. در اصطلاح عام به گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران گواهینامه HSE اداره کار نیز می‌گویند. گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران هم یکی از مهم‌ترین گواهینامه‌های مورد نیاز جهت شرکت در مناقصات می‌باشد و اکثر سازمان‌ها‌ی دولتی اسم این گواهینامه را در لیست مدارک مورد نیاز در مناقصاتشان گنجانده‌اند.

 

اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران نیازمند یکی از دو گواهینامه زیر می‌باشد. شرکت‌های فنی و‌ مهندسی قبل از اقدام به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران باید گواهینامه رتبه پیمانکاری  (صلاحیت پیمانکاری ) را بگیرند. این گواهی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور ( ساجات ) صادر می‌شود. گواهینامه رتبه دارای پنج طبقه می‌باشد و اتخاذ طبقه با عدد کمتر امتیاز بالاتری برای سازمان بهمراه دارد. سازمان‌ها و شرکت‌های خدماتی که در زمینه‌هایی همچون تعمیر و نگهداری، تجهیزات اداری ، فضای سبز، خدمات عمومی و حمل و نقل، چاپ و تکثیر، امور آشپزخانه و رستوران و .... فعالیت دارند باید گواهینامه تأیید صلاحیت شرکت‌های خدماتی ( مجوز اداره کار ) را از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا همان اداره کار استان مورد نظر اخذ نمایند و بعد از آن بدنبال دریافت گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران بروند.

گواهینامه‌هایی همچون رتبه انفورماتیک هم مختص شرکت‌های کامپیوتری و IT و ITC می‌باشد. مرجع صادر کننده گواهینامه رتبه انفورماتیک قبلا شورای عالی انفورماتیک بود ولی در حال حاضر سازمان برنامه و بودجه کشور نیز کارهای صدور این نوع گواهینامه را انجام می‌دهد. رتبه انفورماتیک دارای ۷ طبقه می‌باشد. سازمان‌هایی که بغیر از سوابق کاری متناسب با قوانین قراردادهای مالی با مبلغ کلان دارند می‌توانند رتبه‌های بهتر و بالاتری را اخذ نمایند.

مناقصه فرآیندی است که در آن رزومه و کارنامه کاری هر سازمانی محک زده می‌شود تا کارفرمایان بتوانند به جز بحث هزینه‌ها تصمیم درستی در ارائه و واگذاری پروژه ها به سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی اتخاذ نمایند. پیروزی در مناقصات و راحت کنار زدن رقبا اصول و قواعد خاص خود را میطلبد. یکی از اصول مهم آماده سازی کلیه مدارک و گپاهینامه‌ های مورد نیاز جهت شرکت در مناقصات می‌باشد. ما با ارائه مطالب فوق سعی کردیم بصورت مختصر و مفید شما متقاضیان را با اکثر گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات آشنا نماییم.

مرکز مشاوره و اطلاع رسانی...‌ با داشتن چندین سال سابقه کاری درخشان در کنار مشاوران و کارشناسان مجرب توانسته است با ارائه راهکارهای مناسب و آماده سازی سریع و به موقع گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات همراه همیشگی سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی حضور در مناقصات باشد.

 

برای شرکت در مناقصات چه گواهینامه‌هایی لازم داریم؟ صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید