ISO 9001 چیست؟

ISO 9001 چیست؟

مراحل گرفتن گواهینامه ISO

مراحل گرفتن گواهینامه ISO بصورت کلی شامل موارد زیر می‌شود:

مشخص نمودن اهداف سازمان

انتخاب مرجع ثبت و صدور مناسب

طراحی، مستندسازی و پیاده سازی مستندات

ممیزی داخلی و ممیزی نهایی

ثبت و صدور گواهینامه ISO

 

مشخص نمودن اهداف سازمان‌های متقاضی گواهینامه ISO

امروزه مدیران و مسئولان سازمان‌ها، نهادها و مؤسسات و همچنین کارخانجات به یک درجه آگاهی و شناخت کافی از دریافت گواهینامه ایزو رسیده‌اند و می‌دانند برای بقا و تداوم کار و تجارتشان نیازمند هماهنگ شدن و همسو شدن با استانداردهای جهانی ایزو هستند. با توجه به اینکه سازمان ISO یک نهاد خصوصی کاملا معتبر و رسمی می‌باشد دریافت گواهینامه‌ها و استانداردهای ایزو از طرف این سازمان بر اعتبار و ارزش مجموعه‌های متقاضی می‌افزاید. اهداف سازمان‌ها با توجه بنوع حرفه و فعالیت و میزان بودجه افراد متفاوت می‌باشد. سازمان‌ها و شرکت‌های پیمانکاری جهت شرکت در مناقصات، برای معرفی برند و‌محصولات و خدماتشان، گاهی اوقات فقط برای تبلیغات، جهت کسب رضایت و اعتماد مشتریان، کسب اعتبار در بازارهای داخلی و ورود موفق در بازارهای بین‌المللی از جمله اهداف برجسته‌ای هستند که اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها را برای اخذ گواهینامه ایزو راغب می‌سازند.

 

انتخاب مرجع ثبت و صدور گواهینامه ISO

مراجع ثبت و صدور گواهینامه ISO به دو نوع تقسیم می‌شوند. مراجع صدور بین‌المللی و مراجع صدور خصوصی. مراجع صدور گواهینامه ایزو که بین المللی هستند را در اصطلاح مراجع صدور IAF دار نیز می‌نامند و مراجع صدور گواهینامه ایزو که خصوصی هستند را در اصطلاح مراجع صدور غیر IAF می‌گویند. IAF نام انجمن اعتبار دهندگان بین المللی ایزو می‌باشد. هنگامی که مراکز اعتبار دهنده به مراجع صدور گواهینامه ایزو عضو انجمن رسمی و قانونی IAF باشند یک گواهی بین المللی معتبر و اصیل را صادر می‌نمایند. هنگامی که مراکز اعتبار دهنده به مراجع صدور گواهینامه ایزو عضو انجمن IAF نباشند گواهینامه ایزویی که صادر می‌نمایند اعتبار و اصالت گواهینامه ایزو بین المللی را ندارد و این نوع گواهی فقط برای یکسری از اهداف به کار برده می‌شود.

 

طراحی، مستند سازی و پیاده سازی استاندارد‌های گواهینامه ISO

سازمان ISO برای هر کدام از استانداردهایی که با تحقیق و بررسی به تنظیم و تهیه آنها پرداخته است، قوانین و دستورالعمل‌هایی را تدوین نموده است و الزامات مربوطه را بعنوان مستندات گواهینامه‌های ایزو ارائه داده است. هنگامی که سازمانی بدنبال دریافت گواهینامه ایزو بین المللی باشد ملزم است تا کلیه قوانین و دستورالعمل‌های تدوین شده را در سطح مجموعه خود طراحی و مستندسازی و پیاده سازی نماید. پیاده سازی مستندات هم می‌تواند توسط نیرو و کارشناس حاضر در سازمان انجام شود و یا اینکه مجموعه متقاضی می‌تواند یک کارشناس متخصص و کاربلد را استخدام نماید تا کار طراحی و پیاده سازی مستندات را انجام دهد.

 

ممیزی داخلی و ممیزی نهایی

سازمان متقاضی دریافت گواهی ایزو بعد از انجام مرحله پیاده سازی مستندات باید قبل از حضور بازرس و‌ کارشناس مرجع صدور گواهینامه ایزو جهت بازرسی و تأیید نهایی یک ممیزی داخلی توسط کارشناس مجموعه انجام دهد و بعد از آن بازدید و بررسی پایانی بعنوان ممیزی نهایی، توسط بازرس مرجع ثبت و صدور انجام می‌گیرد و با برطرف نمودن اشکالات احتمالی تأییدیه نهایی صادر می‌گردد.

 

ثبت و صدور گواهینامه ISO

آخرین مرحله در اخذ گواهینامه ایزو ثبت و صدور گواهینامه ISO می‌باشد. بعد از انتخاب درست و صحیح مرجع صدور گواهینامه ایزو و اجرا و پیاده سازی مستندات و گرفتن تأییدیه از ممیز مرجع، گواهینامه ایزو صادر می‌گردد و به سازمان و شرکت متقاضی تحویل داده می‌شود. حال یک سؤال مهم و اساسی باید در ذهن دریافت کننده گواهی ایزو مطرح شود که چگونه از اعتبار و اصالت گواهینامه ایزو دریافتی خود اطمینان حاصل نماید؟ پاسخ این است که گواهینامه ایزو معتبر و رسمی یک کد رهگیری دارد. شما متقاضی محترم ابتدا باید نام مرکز اعتبار دهنده (AB ) به مرجع صدور ( CB ) انتخابی خود را در سایت IAF به نشانی WWW.IAF.NU جستجو نمایید و بعد از استعلام AB مورد نظر باید وارد سایت رسمی آن شوید و نام مرجع صادر کننده گواهینامه ایزو را استعلام نمایید و در نهایت با یافتن نام CB وارد سایتش شوید و کد رهگیری گواهینامه ایزو دریافتی را ریجستر نمایید و اصالت و از اعتبار گواهی ایزو اطمینان حاصل نمایید. مثلا DAKKS نام یک مرجع صادر کننده گواهینامه ایزو بین المللی می‌باشد. AB مرجع DAKKS کشور آلمان می‌باشد. کشور آلمان هم عضو انجمن IAF می‌باشد. در نتیجه گفته می‌شود DAKKS یک مرجع معتبر تحت اعتبار IAF می‌باشد.

ISO 9001 بمعنی سیستم مدیریت کیفیت می‌باشد. گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ یک استاندارد مدیریتی و عمومی می‌باشد. آخرین ویرایش و نسخه جدید استاندارد ایزو ۹۰۰۱ در سال ۲۰۱۵ انجام شد. استاندارد سیستم مدیریت کیفیت بخاطر جامع و کامل بودنش یکی از اولین، مهم‌ترین و پرکاربردترین گواهینامه‌های عمومی در حوزه مدیریتی سازمان ها و شرکت‌ها با هر نوع فعالیت و کسب و کاری می‌باشد.

 

مرکز سپاهان جهت آموزش استعلام و بررسی اصالت گواهینامه ایزو به جهت رعایت اصول مشتری مداری خدمات و مشاوره رایگان خدمت تمامی متقاضیان اخذ انواع گواهینامه‌های ایزو و حتی مشتریان مراکز مشاوره ایزو دیگر ارائه می‌دهد.

 

نمایندگی ایزو صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید